lördag 8 juni 2013

"Tredje ögat" - The Pineal Gland (tallkottkörteln)
Tallkottkörteln är en av de viktigaste delarna av nervsystemet och omgiven av mystik och kan ses som en andlig antenn - det mystiska tredje ögat, som det kallas i gamla läror. I tusentals år har tredje ögat setts som en väg att nå högre nivåer av medvetande och som själens boning eller den andliga porten till andra dimensioner.

Idag mer än någonsin, är det viktigt med detoxing av tallkottkörteln genom olika örter och tillskott så som Jod (kelp), Bor (boron) och genom att undvika vissa födoämnen. Dagens miljö och vårt intag av mat och vatten har ofta en förkalkande effekt på körteln, den krymper ihop ju äldre vi blir och det kan starta i tidig ålder, ibland så tidigt som småbarnsåren, och blir mindre effektiv ju mer förkalkad den blir. Tallkottkörteln producerar hormonet melatonin som ansvarar för sömn och vakenhet. Fler och fler rapporterar om sömnproblem de upplever. Sömnmedel och melatonintabletter säljer som smör och ges mer och mer till barn med sömnsvårigheter. Det verkar som om inte melatoninproduktionen fungerar som den ska om jag själv ska tro något. Den största boven när det gäller toxiska ämnen är fluor, som finns tillsatt i kranvatten och tandkräm. Vem minns inte "fluortanten" på 70-talet med sin lilla bricka med den otäcka munskölj som vi tvingades skölja runt i munnen i en evighet innan vi fick spotta ut den... Bara att hon varnade oss för att svälja fluoret borde ju ha gjort någon betänksam för hur giftig den var egentligen, tycker man nu... Men då var det bara att lyda.

Att ha en ren tallkottkörtel och att aktivera den genom kundalini-yoga, solskådning och meditation har alltid varit något eftersträvansvärt för yogis t.ex. Det sägs att genom att aktivera körteln kan man öka sin intuitiva förmåga, möjliggöra astralresor, utforska andliga dimensioner och förutspå framtiden.

Körteln tros ha en egen produktion av ämnet DMT (en psykadelisk substans) och aktiveras spontant två gånger i livet - vid födseln och vid dödsögonblicket, säger dr. Rick Strassman, som gjorde DMT-experiment med 60 försökspersoner mellan 1990-95, som han beskriver i sin bok: "Spirit molecule".

DMT är en naturligt förekommande psykadelisk komponent som finns i plantor, djur och människor. Shamaner i Sydamerika har i generationer använt en dryck som innehåller DMT: Ayahuasca eller yopo, för att nå ett transtillstånd vid ceremonier. Den utvinns ur en medicinal-planta som växer i Amazonas djungel och som ger en betydande fysisk och känslomässig läkning. Dekokten har som effekt att man ser klart och renas från illusioner om sina begränsningar. Den är ingen beroendeframkallande drog för att fly verkligheten, utan öppnar upp hjärtat för empati och insikten om att vi alla är enade och har lika värde, oavsett om det gäller djur, moder natur eller människor. Man upplever ett förlåtande och enhet med alltet. DMT-upplevelser kan handla om : tidsresor, besök i paranormala världar och möten med andliga varelser eller andra mystiska transdimensionella fenomen.

DMT finns alltså naturligt i vår tallkottkörtel för att vi ska kunna ha förmågan att uppnå ett andligt varande med insikter om vårt obegränsade medvetande.

Musslimer och Judar måste ha haft kunskap om den lilla körtelns betydelse eftersom de förbjudits att äta griskött som är särskilt skadlig för den.

Shiva
Summererna har avbildat en stor tallkotte ovanför huvudet på en gud.
Osiris stav har tallkotten i toppen omgiven av två ormar som symboliserar kundalini-energin som stiger upp.
Den babyloniska guden Ashur håller en tallkotte i handen i en avbildning.
Den hinduiska guden Shiva har håret format som en tallkotte med ormen slingrande runt och alla har sett de vackra bindis som kvinnor i Indien bär på pannan som en symbol för det tredje ögat.
Den romerska guden Bacchus håller en stav med en tallkotte, han var en dryckesgud och man kan ju undra varför alkohol kallas sprit - spirit (ande). Kan det vara för att man visste att alkohol öppnar dörrar till en annan värld (på gott och ont)?
Den grekiska guden Dionysos har även han tallkotten på sin stav.
Buddhas hår är format som en tallkotte.
Vi får inte glömma Jesus som sa: "The light of the body is the eye. If therefor your eye be single, your whole body shall be full of light". (Mat.6:22)

Vatikantorget har den största tallkottestatyn att skåda och påven har en stav med en tallkotte i mitten som en symbol för att genom tallkottkörteln når man den högre dimensionen (Världsträdet). Många hemligheter gömmer sig bakom kyrkans symboler och ritualer och namn. De vill hålla allmänheten okunnig för att behålla sin makt och de har i alla tider använt dessa urgamla kunskaper internt för att de tror lika mycket på de krafterna som man trodde på redan på de gamla egypternas storhetstid.


När ljuset släcks och mörkret råder då aktiveras ditt inre ljus genom tallkottkörteln och melatoninet. Sömn är som ett meditativt tillstånd. Jesus sa: "The people who sat in darkness saw great light". (Mat.4:16)

Detoxing några gånger om året är bra, t.ex med renande örter och Ayurvediskt termoste.  En basisk, alkalisk kost hjälper till att rena tallkottkörteln och hålla den ren. Exempel på mat som är alkalisk är de flesta grönsaker, rotfrukter, bär, citron, alger som Chlorella, Spirulina och Kelp, vetegräs, kokosnöt, mandlar, pumpa- och linfrön, russin, äpple, avokado, ingefära, kanel och kummin. Dessutom har jag ett kolfilter på min kran i köket, som renar vattnet från medicinrester och kemikalier/toxiner och jag använder Ayurvediskt örttandkräm. (Det finns många alternativa tandkräm att prova, det tog ett tag att hitta en jag och familjen gillade i smak och konsistens).Tallkottkörteln är en inåtvänd spegel av vårt öga, den reagerar på ljus liksom ögat. Därför är solljus nödvändigt för en god funktion av körteln. Solen är energi och att använda solglasögon hindrar solens energi från att nå tallkottkörteln,  våra ögon har förmåga att anpassa sig till solljuset mycket mer än vi antar. I flera miljoner år har vi klarat oss utan solglasögon - de är en modegrej, men vi tänker inte på att den också hindrar oss från att få en vital energikick som är renande. Utan sol inget liv. Vi var soldyrkare alla på jorden en gång i tiden - det finns en god anledning till det... Men det tar vi en annan gång.

Min andra blogg: "Min kropp och jag talar inte samma språk"

                                                                                            NamastéInga kommentarer:

Skicka en kommentar